Is de post bezorgd? Zijn de lampen aan? Is de deur opengegaan? Komt die dure graafmachine ’s nachts in beweging? Je weet het nu in een oogopslag. Want de Onethinx 1 meet het en vertelt het op basis van gratis mobiel internet, LoRaWAN geheten. Zo simpel is nu het Internet of Things geworden.

LoRaWAN en sensoren

We hebben bij het Onethinx 1 device gekozen voor het gebruik van vier digitale sensoren: licht, beweging, temperatuur en luchtvochtigheid. Een energiezuinige minicomputer en een kleine accu zorgen dat de sensoren jarenlang informatie kunnen verzamelen en real-time doorsturen via LoRaWAN mobiel internet. Een online dashboard of app laat zien wat je wilt weten. Voor beweging op het hek op je bedrijventerrein of je koeien in de wei.

Kennismaking met Internet of Things

De Onethinx I is te koop voor bedrijven. De prijs is afhankelijk van de gevraagde aantallen, maar ligt rond enkele tientallen euro’s per stuk. Het device is vooral bedoeld als kennismaking met het Internet of Things en LoRaWAN connectiviteit. Vanzelfsprekend kunnen ook allerlei andere sensoren worden gebruikt in dit device en zijn er ook weer tal van behuizingen mogelijk die bijvoorbeeld hittebestendig zijn of bestand tegen extreem weer.

Energiezuinig en zeer lage kosten

Onethinx heeft specialistische kennis van elektronica, mechanica en internet development en kan daardoor turn key projecten doen voor Internet of Things toepassingen. Onethinx biedt daarmee totaaloplossingen voor bedrijven, overheden en instellingen. Juist de komst van LoRaWAN internet, dat zeer energiezuinig is en zeer lage kosten voor connectiviteit vraagt, betekent voor veel toepassingen de omslag naar een haalbare en betaalbare use case.

Talrijke mogelijkheden door LoRaWAN

Of het nou gaat om het doorgeven van storingen uit apparaten, het meten van de vochtigheid van de bodem of overlast in de omgeving. Onethinx zorgt dat de devices worden aangesloten op een LoRaWAN netwerk. Afhankelijk van de behoefte zijn tal van combinaties mogelijk, zoals gebruik van IFTTT toepassingen waarmee er onnoemlijke mogelijkheden ontstaan voor de combinatie met andere apps.

Wil je ook meten en weten? Neem contact met ons op voor jouw Internet of Things toepassing met LoRaWAN!